Foto: DELFI
Ja mēs virzāmies uz mazas un kompaktas valsts pārvaldes modeli, tad ierēdņiem ir jābūt universāliem, spējīgiem attīstīt savas zināšanas un strādāt dažādās jomās, tā šodien valdības veiktās ierēdņu rotācijas komentēja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Taujāts, vai konkrētie ierēdņi būs gana kompetenti saviem jaunajiem pienākumiem un šajā gadījumā tomēr nebija jārunā par amatu konkursu izsludināšanu, Dombrovskis vien norādīja, ka plašāk par šiem jautājumiem ir jājautā tiem ministriem, kuri piedāvāja šo ierēdņu rotāciju.

Motivācija ir jāprasa ministriem, jo ministri savā starpā bija vienojušies un viņiem arī ar šiem ierēdņiem būs jāstrādā, sacīja Dombrovskis.

Jau ziņots, ka valdība šodien atbalstīja koalīcijā iepriekš panākto vienošanos par vairāku ministriju valsts sekretāru rotāciju.

Līdzšinējais Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāres vietnieks Eiropas Savienības (ES) fondu apguves lietās Aleksandrs Antonovs ar 10.aprīli kļūs par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāru. Savukārt ilggadējais VARAM valsts sekretārs Guntis Puķītis ar 10.aprīli sāks pildīt Kultūras ministrijas valsts sekretāra pienākumus.

Jau ilgāku laiku atstādinātā Kultūras ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa ar 10.aprīli tiks pārcelta darbā VARAM pakļautībā esošās Valsts reģionālās attīstības aģentūras vadītājas amatā, bet šīs aģentūras līdzšinējais vadītājs Māris Krastiņš pēc paša vēlēšanās ar 5.aprīli tiek atbrīvots no darba pienākumiem. Krastiņš darbu turpinās Elektronisko sakaru direkcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!