Foto: Valsts kanceleja
Premjers Valdis Domrovskis izteicis aizarādijumu Valsts kancelejeas direktorei Guntai Veismanei par komunikācijas stilu un savlaicīgu informācijas nesniegšanu Saeimas deputātiem.

Aizrādijums izteikts saistībā ar ziemā notikušo gadījumu, kad Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē žurnālistu rīcībā nonāca konfidenciāli dokumenti par Eiropas Savienības fondu piešķirto finansējumu Latvijā.

Februāra nogalē pēc premjera rīkojuma izveidotā dienesta pārbaudes komisija, ko vadīja KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe, vērtēja Valsts kancelejas (VK) tā dēvēto "ierēdņu projektu", kā arī kancelejas vadītājas Veismanes rīcību, plānojot likt Drošības policijai noklausīties žurnālisti.
Saskaņā ar medijos ziņoto, Veismane telefonsarunā ar Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāti Vairu Paegli konsultējusies par nepieciešamību uzdot Drošības policijai noklausīties aģentūras LETA žurnālistes Emīlijas Kozules sarunas, jo Kozulei, pēc VK vadītājas domām, "nopludināta" neizpaužama informācija saistībā ar tā dēvēto VK "ierēdņu projektu".
Vēlāk gan Veismane no šīs ieceres atteikusies.

Par VK iecerēm tērēt vairākus miljonus latu Eiropas Sociālā fonda līdzekļu ierēdņu administratīvās kapacitātes stiprināšanai sašutumu pauda Saeimas Eiropas lietu komisija. Savukārt VK, aizbildinoties ar konfidencialitāti, atteicās komisijai iesniegt detalizētas projektu uzmaksas. Tomēr vēlāk deputāti ziņas tomēr saņēma, un komisijas sēdes laikā informācija nonāca arī pie Kozules.

VK par to pauda sašutumu, norādot, ka informācija bijusi ierobežotas pieejamības un ka Saeimā noslēpums nav nosargāts. Savukārt deputāti norāda, ka VK pati atsūtījusi dokumentus bez norādes par to slepenību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!