Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) izvērtēs medijos nonākušo informāciju par to, ka Īpašumu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātā pērn 12.jūnijā semināra vietā par valsts budžeta līdzekļiem tika organizēta ministres Inas Gudeles (ZZS) dzimšanas dienas ballīte.
Godmanis trešdien žurnālistiem nevēlējās sniegt savu viedokli par šādu valsts naudas izlietošanu, norādot, ka iepazīsies sīkāk ar notikušo.

Laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze" trešdien vēsta, ka pērn 12.jūnijā plānotā semināra vietā pašvaldību pārstāvjiem par e-pakalpojumu attīstību, notikusi Gudeles dzimšanas dienas ballīte. Tās organizēšanai izlietoti 930 lati, no tiem 100 lati izmantoti telpu īrei, 50 lati par ziediem, 680 lati – ēdināšanai, vēl 100 lati – citiem izdevumiem.

Kā norāda laikraksts, pērn 12.jūlijā no Gudeles e-pasta visiem darbiniekiem tika izsūtīta vēstule ar nosaukumu "Uzaicinājums uz zemeņu kūku". Tajā teikts: "Uzaicinu jūs uz zemeņu kūku un glāzi vīna š.g.12. jūnijā plkst.16.00 (..) Līdzi ņemiet labas domas, labu garastāvokli un vēlmi kaut nedaudz atpūsties no ikdienas darba pienākumiem. Uz tikšanos, Ina." Taču seminārs neesot noticis, pasākumā sekretariāta darbinieki sveikuši ministri jubilejā.

Gudele gan laikrakstam skaidrojusi, ka pati neko neesot darījusi, pasākumu organizējuši sekretariāta darbinieki, taču par notikušo neviens arī nav sodīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!