Foto: DELFI
Pēc Igaunijas premjera Andrusa Ansipa ielūguma piektdien Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) ar kundzi dosies uz Jaungada pasākumu Tallinā, vienlaikus atzīmējot Igaunijas pievienošanos eirozonas valstīm no 2011.gada 1.janvāra, portālu "Delfi" informēja valdības Komunikācijas departamentā.

Svinības norisināsies Igaunijas koncertu zālē. Pasākumu atklās Igaunijas Nacionālās operas orķestris, diriģenta Arvo Volmera vadībā, izpildot atklāšanas valsi. Pēc tam viesus priecēs Džordža Geršvina Rapsodija, kuru izpildīs Beninā dzimusī džeza zvaigzne Mina Agosī. Franču džeza žurnāls "Le Jazz Hot" viņu raksturojis kā jaunu tradīciju nesēju 21.gadsimmtā, kuras balss lauž ideju par mūzikas robežām un kultūras identitātēm.

Pasākuma programmā iekļauta arī Deju fabrikas iestudētā Kabarē programma, Igaunijas Policijas un robežsardzes orķestra bigbenda priekšnesums, kā arī slavenā krievu horeogrāfa Džordža Balančina baleta izrāde "Who Cares?" ar Džordža Geršvina mūziku.

Dombrovskis ar kundzi Latvijā atgriezīsies sestdien. Dombrovska prombūtnes laikā Ministru prezidenta pienākumus pildīs ekonomikas ministrs Artis Kampars (V).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!