Foto: F64
Premjers Valdis Dombrovskis (JL) cer, ka koalīcijas partneri būs gatavi pildīt starptautiskajiem aizdevējiem solītos nākamā gada budžeta konsolidācijas pasākumus, vienlaikus norādot, ka tas būs jādara jebkurā gadījumā, taču, ja tas netiks izdarīts normālā režīmā, nāksies to darīt "ugunsgrēka dzēšanas režīmā".

Intervijā portālam "Delfi" premjers atgādināja, ka, grozot šī gada budžetu, koalīcijas partneri pierādīja gatavību mazināt budžeta izdevumus, un viņš cer, ka šāda gatavība būs arī, pieņemot nākamā gada budžetu.

Premjers intervijā norādīja, ka Latvijai ir jāpanāk budžeta konsolidāciju par 500 miljoniem latu, "neatkarīgi no tā, vai koalīcijas partijām tas patiks vai nepatiks". Viņš skaidroja – "ja kādai partijai tas ļoti nepatiks, un tie lēmumi netiks pieņemti, tas problēmu neatrisinās. Vienkārši mēs to problēmu atkal risināsim ugunsdzēsēju režīmā, brīdī kad smelsies ūdens mutē un draudēs valsts bankrots".

Lai panāktu kompromisu, ir izveidota koalīcijas darba grupa, kas strādā pie budžeta jautājumiem, "lai koalīcijas partijas būtu iesaistītas visos budžeta izstrādes posmos un nebūtu šo argumentu, ka kāds kaut ko nesaprot. Tad arguments var būt vienīgi, ka kāds kaut ko negrib darīt," norādīja Dombrovskis.

"Pašreiz es domāju, ka tā ir vairāk izlikšanās, ka nesaprot, ka ir jāmazina izdevumi, nekā reāla nesaprašana. Drīzāk, tā ir nevēlēšanās," sacīja premjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!