Latvijā darbojas nopietns organizētās noziedzības grupējums, ko veido bijušie un esošie valsts drošības iestāžu darbinieki, ceturtdien pēc tikšanās ar tiesībsargājošo iestāžu vadītājiem, paziņoja premjers Aigars Kalvītis.
Premjers informēja, ka šis noziedzīgais grupējums galvenokārt nodarbojas ar naudas izspiešanu, krāpšanu un citiem noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu apriti. Šādu informāciju Kalvītis saņēmis no tiesībsargājošo iestāžu vadītājiem.

Noziedzīgo grupējumu veido bijušie Valsts drošības komitejas (VDK) darbinieki, bijušie padomju armijas desantnieki, bijušie Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta darbinieki, kā arī citu drošības iestāžu bijušie un pat esošie darbinieki, teica Kalvītis.

Premjers pauda satraukumu, ka šādā noziedzīgā grupējumā iesaistīti pat esošie Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta darbinieki, tādēļ premjers nākamnedēļ Nacionālās drošības padomes sēdē rosinās veikt pārbaudes par šo jautājumu, jo amatpersonas vairs nevarot justies droši.

Premjers pieļāva, ka noziedzīgais grupējums ir saistīts ar atsevišķiem politiskiem spēkiem. Kalvītis norādīja, ka esot zināmi atsevišķu personu vārdi un nodarījumi, taču neviens no noziedzīgās grupas locekļiem vēl neesot aizturēts.

Ar šādu paziņojumu Kalvītis nāca klajā pēc tikšanās ar iekšlietu ministru Ivaru Godmani (LPP/LC) un policijas vadību, kuras laikā tika pārrunāta aizturētā Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta darbinieka Edgara Gulbja izkļūšana no policijas automašīnas un iekrišana Daugavā.

Amatpersonas ir pārliecinātas, ka Gulbja iekrišana Daugavā esot viņa bēgšanas mēģinājuma rezultāts. Jau ziņots, ka Gulbis tiek turēts aizdomās par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča automašīnas dedzināšanas mēģinājumu.

Bet Gulbja aizturēšana, pēc kuras viņš mīklainos apstākļos uz Salu tilta izkļuva no policijas mašīnas un iekrita Daugavā esot saistīta ar citu noziegumu, par kuru policijas vadība un iekšlietu ministrs komentārus nesniedza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!