Foto: F64
Latvijai nepieciešamības gadījumā būtu jāļauj ievest noteiktas kvalifikācijas speciālisti, bet uz masveida imigrāciju iet nevajadzētu, svētdien TV3 raidījumam "Nekā personīga" sacīja premjers Valdis Dombrovskis.

"Es nedomāju, ka mums būtu jāiet uz kaut kādu masveidīgu imigrāciju," teica premjers un atzina, ka noteiktas kvalifikācijas speciālistus Latvijai būs nepieciešamības gadījumā jāļauj ieves, jo bieži vien tas ir jautājums, vai investīcijas ienāks Latvijā vai kādā kaimiņvalstī.

Premjers arī atgādināja par Latvijas izstrādāto reemigrācijas plānu. "Informācija par darba vietām mums pirmām kārtām ir jācenšas izplatīt tiem iedzīvotājiem, kas ir aizbraukuši, jo ļoti drīz mums parādīsies spiediens no uzņēmējiem, ka vajag plašāk veicināt imigrāciju, jo jau tagad mēs redzam, ka aizvien vairāk parādās problēmas ar darbaroku nepietiekamību, un nez vai mums vajadzētu veidot situāciju, ka Latvijas iedzīvotāji brauc uz Vāciju, uz Angliju vai kaut kur citur un mēs Latvijā aicinām iedzīvotājus no trešajām valstīm," sacīja Dombrovskis.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka līdz ar daudzu Latvijas iedzīvotāju izceļošanu darbā uz ārvalstīm uzņēmēji, ekonomikai atsākot izaugsmi, ir sākuši izjust darba roku trūkumu. Lai Latvijas uzņēmējiem nodrošinātu nepieciešamo darbaspēku, panākot izceļojošo iedzīvotāju atgriešanos, Ekonomikas ministrija ir izstrādājusi reemigrācijas plānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!