Ministru prezidents Andris Bērziņš Lietuvai nav solījis ātru robežlīguma ratificēšanu. Šodien intervijā Latvijas Radio Tautas partijas deputāts Aleksandrs Kiršteins pauda viedokli, ka Latvijas Ministru prezidents un ārlietu ministrs, solot ātru robežlīguma ratificēšanu, māna Lietuvu.
"Kiršteina kungs pats nepiedalās sarunās ar Lietuvu un nezina, kas tur tiek runāts," teica Ministru prezidenta preses sekretārs Arnis Lapiņš.

Premjers Lietuvas pārstāvjiem neesot solījis ātru robežlīguma ratificēšanu, tieši otrādi – Lietuvas premjerministrs Rolands Pakss esot informēts, ka acīmredzot šī līguma ātra ratifikācija nav iespējama, norādīja Lapiņš. Latvijai ir savas intereses, Lietuvai ir savas intereses, tātad šis jautājums ir konstruktīvi jārisina sarunu ceļā, teica Lapiņš.

Lapiņš pauda viedokli, ka Latvijai ir ļoti labas attiecības ar Lietuvu. Risinot dažādus jautājumus, starpvalstu attiecības nevajadzētu sabojāt vai pasliktināt, uzsvēra premjera preses sekretārs. Ministru prezidents aicina atturēties no bezatbildīgiem paziņojumiem un saprast, ka šāda veida strīdi nav viegli atrisināmi.

Valdība un Ārlietu ministrija turpinās darīt visu, lai sarunās ar Lietuvu panāktu situācijas risinājumu, uzskata Lapiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!