Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) nešaubās, ka līdzšinējais AS “Latvenergo” valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons turpinās vadīt uzņēmumu. To premjerministrs trešdien teica intervijā “Latvijas Neatkarīgās televīzijas” raidījumā “900 sekundes”.
Trešdien notiks “Latvenergo” padomes sēde, kurā diskutēs par energokompānijas valdes priekšsēdētāja un valdes priekšsēdētāja vietnieka amata pretendentiem.

Kalvītis uzskata, ka Miķelsons ir sevi apliecinājis kā spējīgs, pārliecinošs vadītājs, kura vadībā uzņēmums ir attīstījies. Viņaprāt Miķelsonam ir ļoti laba reputācija gan valsts, gan starptautiskā mērogā.

Valdības vadītājs atzina, ka mēģinājumi atrast kādu citu piemērotu kandidātu līdz šim bijuši neveiksmīgi. Premjera rīcībā neesot informācijas par kādu nopietnu kandidātu ko varētu salīdzināt ar Miķelsonu.

Turklāt Miķelsons esot ilggadīgākais “Latvenergo” vadītājs, kurš spējis izturēt politiskās peripetijas. Kalvītis pieļāva, ka kādam politiskajam spēkam varētu būt vēlme iegūt “Latvenergo” savā kontrolē, taču viņš to nepieļaušot. “Jādod uzņēmums vadīt tādiem cilvēkiem, kuri ir spējīgi to darīt, kuri nav iezīmēti politisko intrigu cīņās,” piebilda Kalvītis.

Kā ziņots, uzņēmuma padome pagājušajā nedēļā un šīs nedēļas sākumā iztaujāja amatu kandidātus, taču sīkāka informācija par viņiem līdz šim nav sniegta.

Pašreizējā uzņēmuma prezidenta Kārļa Miķelsona un viņa vietnieka Aigara Meļko pilnvaru termiņš beidzas 13.novembrī, bet “Latvenergo” padome ir noteikusi padomes priekšsēdētājam Vilim Vītolam (JL) vienoties par pilnvaru termiņa pagarināšanu līdz šā gada beigām.

Vītols nedēļas sākumā solīja, ka šodien pēc padomes sēdes tiks sniegta informācija par energokompānijas prezidenta un viņa vietnieka amatu pretendentiem, kā arī par to, vai izdevies vienoties par Miķelsona un Meļko pilnvaru termiņa pagarināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!