Foto: edijsfoto.lv
Jebkādi mēģinājumi uzspiest jaunu ministriju skaita samazināšanas plānu, nesaskaņojot to ar koalīciju un valdības vadītāju, ir tiešs un nepārprotams mēģinājums gāzt valdību, šādi premjers Valdis Dombrovskis (JL) komentējis opozīcijā esošo LPP/LC un "Saskaņas centra" (SC) priekšlikumu samazināt ministriju skaitu.

Ministru prezidents norāda, ka jautājums par ministriju apvienošanu un to skaita samazināšanu nav jauns, "tas jau ir bijis koalīcijas un Reformu vadības grupas dienas kārtībā", portālu "Delfi" informēja premjera pārstāve Līga Krapāne.

"Šobrīd koalīcijā ir panākta vienošanās, ka lēmums par ministriju skaita samazināšanu ir jāpieņem līdz Saeimas vēlēšanām, bet tam ir jāstājas spēkā līdz ar jaunā Ministru kabineta izveidošanu pēc vēlēšanām," pauž Dombrovskis.

Tādēļ, pirms iesniegt konkrētus un ar valdības partijām nesaskaņotus priekšlikumus grozījumiem Ministru kabineta iekārtas likumā, Dombrovskis aicina tos izdebatēt jau pirmdien paredzētajās LPP/LC vadības sarunās ar koalīcijas partijām. Pretējā gadījumā nav skaidrs, kādēļ šādas sarunas vispār notiek un šādu jautājumu virzīšana bez saskaņojuma ar koalīciju un valdības vadītāju ir tiešs un nepārprotams mēģinājums gāzt valdību, premjera viedokli izklāsta Krapāne.

Jau ziņots, ka apvienība SC un partija LPP/LC rosina samazināt ministriju skaitu no 14 līdz deviņām, apvienojot Izglītības un zinātnes un Kultūras ministriju, Labklājības, Veselības un Vides ministriju, kā arī Ekonomikas, Satiksmes un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju (RAPLM).

SC un LPP/LC trešdien vienojās jau šonedēļ iesniegt attiecīgus priekšlikumus grozījumiem Ministru Kabineta iekārtas likumā. Opozīcija šīm izmaiņām sola 28 balsu atbalstu Saeimā un cer, ka to atbalstīs arī Dombrovska mazākumvaldības koalīcija, kurai parlamentā ir 43 balsis.

Opozīcijas priekšlikumi paredz izveidot vienotu Izglītības, zinātnes un kultūras ministriju, Tautas labklājības ministriju, kurā apvienos pašreizējās Vides, Veselības un Labklājības ministrijas, un Tautsaimniecības ministriju, kurā ietilptu pašreizējās Ekonomikas un Satiksmes ministrijas un RAPLM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!