Premjers Aigars Kalvītis pieļauj, ka pēc nākamā gada budžeta iesniegšanas Saeimai tiks izvērtēts katra valdības ministra veikums un, iespējams, valdībā notiks arī ministru maiņas.
Kalvītis trešdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atzinis, ka viņš nesteigsies iecelt jaunu ekonomikas ministru Stroda vietā, un, iespējams, līdz budžeta iesniegšanai Saeimā, kas plānota 1.oktobrī, jauns ministrs netiks izvēlēts.

Premjers arī pieļāvis, ka budžeta iesniegšana varētu notiks nedaudz vēlāk, jo ministrijām ir daudz darba, lai sagatavotu taupības režīma budžetu un panāktu budžetu ar pārpalikumu. Līdz tam laikam Kalvītis arī pats pildīs ekonomikas ministra amatu. "Kad budžets būs iesniegts, tad arī vērtēsim ministru darbu un skatīsimies, kurš ko ir paveicis šī gada laikā," sacīja premjers, nenoliedzot iespējamas izmaiņas Ministru Kabinetā.

Savukārt apvienības TB/LNNK Saeimas frakcijas vadītājs Māris Grīnblats laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" atzinis, ka no līdzšinējām neoficiālajām sarunām izriet, ka izmaiņas valdībā varētu skart, "sākot no diviem, un droši vien mazāk par pusi ministru". Taču, kurā brīdī un vai šīs izmaiņas tiks ierosinātas, esot atkarīgs no premjera. "Lai valdība saņemtos un efektīvāk strādātu, it sevišķi tagad, kad vajadzīgi daudzi atbildīgi un ne tik populāri lēmumi ar budžetu, nodokļiem un citi, iespējams, izmaiņas ir vēlamas," pieļāvis Grīnblats.

Zaļo un zemnieku savienības līderis Augusts Brigmanis, kura pārstāvētās apvienības ministri tiek minēti kā vieni no tiem, kurus var skart pārmaiņas, laikrakstam paudis, ka ZZS "netaisās nekādus ministrus mainīt. (..) Ja kāds domā, ka varēs spodrināt savu tēlu un uz mūsu pleciem pakāpties – tad viņš rūgti maldās."

Jau ziņots, ka pirmdien pēc pašreizējā ekonomikas ministra Juriija Stroda lēmuma ģimenes apstākļu dēļ atkāpties no amata apvienības TB/LNNK valde izvirzīja šim amatam Vides ministrijas valsts sekretāra vietnieku Eināru Cilinski.

Kalvītis pagaidām atturējās vērtēt Cilinska kandidatūru, vien paziņojot, ka vēlas šajā amatā redzēt visprofesionālāko cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!