Ministru prezidents Andris Bērziņš neredz nepieciešamību veidot ierēdņu "melno sarakstu", kurā iekļautu par nelikumīgu lēmumu pieņemšanu no darba atbrīvotus ierēdņus, informēja premjera preses sekretārs Arnis Lapiņš.
Premjers uzskata, ka ierēdņus, kuri pieļauj savā darbā nelikumības, vajag nekavējoties, ievērojot visas likuma prasības, atlaist no ieņemamā amata un vairs nepieņemt darbā valsts pārvaldē.

Bērziņš uzsver, ka, pieņemot darbā ierēdņus, jebkurai institūcijai ir iespējas izvērtēt amata kandidātu līdzšinējo darbību, un personas, kuras savulaik izdarījušas kādas nelikumības, darbā nepieņemt.

Runājot par ierēdniecību kopumā, premjers ir pārliecināts, ka absolūti lielākā valsts pārvaldē strādājošo ierēdņu daļa ir godīga un savus pienākumus pilda labi. Vienlaicīgi Bērziņš norāda, - ja Valsts kontrolei (VK) ir konkrēti piedāvājumi likumdošanas labojumiem, tie jāiesniedz valdībā izvērtēšanai.

VK uzskata, ka būtu nepieciešams veidot "melno sarakstu" ar tiem ierēdņiem, kuri pieņēmuši nelikumīgus lēmumus un tādēļ atlaisti no amata, lai šie cilvēki nevarētu uzreiz iestāties darbā citā iestādē, kur būtu jāpieņem līdzīgi lēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!