Premjerministrs Andris Bērziņš neparedz, ka Jaunās partijas (JP) frakcijas likumīgi noformētā sašķelšanās varētu ietekmēt partijas ministru darbu, jo partija ir parakstījusi koalīcijas līgumu, informē Ministru prezidenta preses sekretārs Arnis Lapiņš.
Neskatoties uz to, ka līgumu partijas vārdā parakstījis Raimonds Pauls, kurš izstājies no partijas, un frakcijas vārdā Jevgēnija Stalidzāne, kura izslēgta no frakcijas, koalīcijas līgums joprojām ir JP saistošs, uzskata premjers.

Nav pamata domāt, ka kaut kas varētu mainīties JP ministru darbā. Bērziņu viņu darbs apmierinot.

Pēc premjera domām, izmaiņas JP frakcijā nozīmē tikai to, ka nākotnē uz frakciju koalīcijas padomes sēdēm noteikti vajadzēs ierasties gan partijas priekšsēdētājam, gan frakcijas vadītājam.

Pašlaik partijas priekšsdētāja vietas izpildītājs ir Ainars Šlesers, bet frakcijas vadītāja - Ingrīda Ūdre.

JP ir vismazākā parlamenta frakcija - tajā darbu pēc vēlēšanām sāka astoņi deputāti, bet šogad partija sāka šķelties, kā dēļ JP frakcijā palika tikai minētie trīs deputāti, bet frakcijai joprojām ir JP nosaukums. Partijas priekšsēdētāja amatu pameta arī populārais komponists Raimonds Pauls, kas bija vilcējspēks iekļūšanai parlamentā. Socioloģiskās aptaujas rāda - ja vēlēšanas notiktu šodien, JP Saeimā iekļūt nav nekādu cerību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!