Foto: DELFI
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) kategoriski noraida "jebkādus Tautas partijas (TP) iniciētus provokatīvus mēģinājumus pieprasīt iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL) demisiju" un aicina visus Saeimā pārstāvētos politiskos spēkus šādas iniciatīvas neatbalstīt, informēja premjera pārstāve Līga Krapāne.

"Šis ir kārtējais Tautas partijas mēģinājums vērsties ne tikai pret konkrēto ministru, bet pret valdību kopumā, cenšoties panākt tās gāšanu jebkādiem līdzekļiem," uzsver Ministru prezidents.

Dombrovskis ir pārliecināts, ka iekšlietu ministre konkrētās krimināllietas izmeklēšanas un procesuālo darbību veikšanas sakarā nepieļaus nekādu politisku iejaukšanos un nodrošinās tikai likumā balstītu profesionālu iekšlietu sistēmas darbinieku rīcību, ko Mūrniece publiski apliecināja jau trešdien.

"Kopš valdības darba sākuma Mūrniece sevi pierādījusi kā spēcīgu, profesionālu ministru, smagā finanšu situācijā veicot reformas ne tikai iekšlietu ministrijas sistēmā, bet arī pēdējo mēnešu laikā vadot veselības ministrijas darbu un drosmīgi risinot tos jautājumus, kurus Tautas partijas ministri nav pat mēģinājuši virzīt vairāku gadu garumā," pauž valdības vadītājs.

Jau vēstīts - TP Saeimas deputāts Kārlis Leiškalns ceturtdien paziņoja, ka Dombrovskim saistībā ar "Neo lietā" policijas veikto kratīšanu žurnālistes Ilzes Naglas dzīvoklī būtu jāprasa iekšlietu ministres demisiju.

Viņaprāt, iespēja, ka premjers varētu prasīt Mūrnieces atkāpšanos ir "50 pret 50", bet tas, ka to prasīs opozīcija – "99 pret vienu". Leiškalns uzskata, ka policijas rīcība bijusi nesamērīga, "līdzīgi kā Bauskā, kur pret trīs protestētājiem aizsūtīja specvienību".

Policija ne apstiprina, ne noliedz, ka par Neo tiek uzskatīts Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas fakultātes pētnieks Ilmārs Poikāns. Otrdien vakarā iespējamais Neo šajā fakultātē aizturēts. Iespējams, ceturtdien tiesa lems par viņa apcietināšanu.

Informācija par iespējamo Neo aizturēšanu medijos parādījās trešdien, kad nāca klajā ziņas par kratīšanu Latvijas Televīzijas raidījuma "De facto" žurnālistes Naglas mājās. Ekonomikas policija žurnālistes mājās kratīšanu veikusi, uzskatot, ka viņai ir informācija par Neo. Policija izņēmusi žurnālistes privāto datoru un citus datu nesējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!