Foto: DELFI
Patlaban uzņēmēji interesējas par valsts īpašumā nonākušās "Parex" bankas iegādi un notiek sarunas – tā žurnālistiem trešdien atzina premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Premjers gan norādīja, ka sarunas nenotiek ar "Parex" iepriekšējo viceprezidentu un dibinātāju Viktoru Krasovicki, kurš nesen medijos izteicās, ka labprāt kopā ar "Parex" eksprezidentu Valēriju Karginu atgūtu bankas vadību. "Ir interese, notiek sarunas, bet es neko nekomentēšu," sacīja valdības vadītājs.

Premjers atzina, ka pēc budžeta sagatavošanas valdība varētu izvērtēt kāda valsts uzņēmuma iespējamu kapitāldaļu pārdošanu, kā piemēru, minot "Parex" un "Lattelecom".

Valsts "Parex" banku pārņēma pagājušā gada 8. novembrī. Toreiz valsts ieguva 51% kredītiestādes akciju. Pēcāk valsts pārņēma visas Krasovickim un Karginam piederošās akcijas. Patlaban 25% "Parex" akciju jau pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai. Taču Latvijas valsts allaž ir uzsvērusi, ka meklēs iespēju pārdot visas valsts īpašumā esošās "Parex" bankas akcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!