Foto: DELFI

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) patlaban neredz iespējas valsts budžetā paredzēt līdzekļus mazo pensiju indeksācijai, kā to vēlas Latvijas Pensionāru federācija.

Dombrovskis trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu atzina, ka šis ir budžeta jautājums, un, ja paskatās budžeta izpildi gada pirmajā ceturksnī, ir redzams, ka nodokļu ieņēmumu plāns ir izpildīts par 101%.

"Plāns pildās ar minimālu pārpildi, līdz ar to nekādas jaunas papildu iespējas budžetā mēs pašreiz neredzam," teica premjers.

Vienlaikus viņš atgādināja, ka šis jautājums ir jāturpina vērtēt, turklāt likumā ir paredzēts, ka ar 2014.gadu indeksācija ir jāatjauno.

Savukārt Bērziņš norādīja, ka savu pozīciju par pensiju indeksāciju nav mainījis - pēc viņa domām, zemās pensijas būtu jāindeksē, taču jautājums ir par budžeta izpildi un iespējām.

Jau ziņots, ka februārī Latvijas Pensionāru federācijas domes sēdē vienojās sākt parakstu vākšanu par pensiju indeksācijas atsākšanu no 2013.gada 1.oktobra un aicina iniciatīvu parakstīt arī iedzīvotājiem, kuri nav sasnieguši pensijas vecumu, tostarp jauniešiem pēc 18 gadu vecuma.

Dombrovskis uzsvēra, ka šā gada oktobrī pensiju indeksācija nav paredzēta, to plānots darīt saskaņā ar plānu - nākamā gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!