Foto: LETA
Premjera Valda Dombrovska trešās valdības pirmajās 100 darbības dienās būtiskākais paveiktais ir šī gada valsts budžeta izstrāde un pieņemšana, kā arī starptautiskā aizdevuma programmas noslēgšana, preses konferencē piektdien sacīja premjers.

Ministru prezidents uzskata, ka viens no zīmīgākajiem valdības lēmumiem ir Latvijas atbalsts ES fiskālās disciplīnas stiprināšanai, lai Latvija 2014.gadā varētu pievienoties spēcīgai un stabilai eirozonai. Tāpat šajā jautājumā būtisks ir Latvijas izstrādātais fiskālās disciplīnas likumprojekts, kas turpmākajos gados ļaus daudz atbildīgāk plānot valsts tēriņus.

Svarīga ir arī sākumdeklarēšanās likuma pieņemšana Saeimā. Lai gan pēc premjera teiktā, ir dažas lietas, ka šajā likumā varētu būt labākas, koalīcija uzskatīja, ka ar likumprojekta virzību vairs nebūtu pareizi kavēties, jo tas darīts jau daudzu gadu garumā.

Tāpat premjers atzīmēja šogad sākto partiju finansēšanu no valsts budžeta, kas viņaprāt, samazinās politiskās korupcijas riskus.

Dombrovskis atgādināja, ka svarīgs lēmums bija arī pievienotās vērtības nodokļa reversās kārtības ieviešana būvniecībā, akcīzes preču ievešanas ierobežojumi no trešajām valstīm. Premjers arī atzīmēja, ka šīs valdības laikā atrasts un Saeimā vienbalsīgi atbalstīts jaunais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks – Jaroslavs Streļčenoks.

Tāpat premjers atgādināja par Pārresoru koordinācijas centra izveidi, lai izstrādātu Nacionālo attīstības plānu.

Savukārt, jautāts par nepadarītiem darbiem vai darbiem, kuriem viņš vēlētos labāku iznākumu, premjers atzina, ka, "protams, ir lietas, kas varētu virzīties ātrāk nekā patlaban", piemēram, "ēnu ekonomikas" apkarošana. Premjers klāstīja, kā šajā jomā daudz ir izdarīts, bet vēl ir daudz darāmā, piemēram, attiecībā uz PVN nomaksu un cīņai ar aplokšņu algām, un investīciju piesaisti.

Dombrovska trešās valdības 100 dienas apritēs 1.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!