Foto: Valsts kanceleja
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) valdības 100 dienu darbam veltītajā preses konferencē piektdien atturējās salīdzināt katra ministra paveikto valdības pirmo 100 dienu darbā un nosaukt labākos un mazāk veiksmīgos ministrus, vien atzīstot, ka visi ministri un valdība kopumā strādā pietiekami profesionāli.

Dombrovskis atturējās arī salīdzināt pašreizējo valdību ar iepriekšējiem diviem viņa vadītajiem Ministru kabinetiem. "Katra ir citādāka, katrai ir savi izaicinājumi," sacīja premjers, norādot, ka iepriekšējo divu valdību darbs vairāk bija vērsts uz krīzes pārvarēšanu, bet pašreizējā valdība savā darbā vairāk liek uzsvaru uz attīstību.

Vērtējot pašreizējās koalīcijas sadarbību, premjers sacīja, ka valdībā pārstāvēto politisko spēku darbs norit pietiekami konstruktīvi, paredzēti "pietiekami ambiciozi" reformu plāni. "Es domāju, ka varēsim kopā sekmīgi strādāt visu 11. Saeimas darbības laiku," teica premjers.

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) sacīja, ka koalīcijas attiecības ir "lietišķas un pragmatiskas". Arī ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts sadarbību koalīcijā raksturoja kā "ļoti lietišķu un profesionālu", bet labklājības ministre Ilze Viņķele (V) sacīja, ka koalīcijā ir "komandas un pleca sajūta".

Dombrovskis, taujāts, kā skaidro negatīvos reitingus vairumam valdības ministru un arī viņam pašam kā valdības vadītājam, sacīja, ka šie reitingi nemitīgi mainās. Tie mēdz būt gan pozitīvi, gan negatīvi - ar to ir jārēķinās, ka ne vienmēr šis vērtējums būs pozitīvs, sacīja Ministru prezidents.

Jau ziņots, ka 1.febrārī Dombrovska trešajai valdībai apritēs pirmās 100 dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!