Foto: DELFI
Premjers Valdis Dombrosvkis (V) pirmdien no rīta ir parakstījis rīkojumu par kultūras ministres Žanetas Jaunzemes – Grendes (NA) atbrīvošanu no amata, portālam "Delfi" apliecināja valdības vadītāja preses sekretārs Mārtiņš Panke.

"Saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 20.panta ceturto daļu atbrīvoju Žanetu Jaunzemi-Grendi no kultūras ministra amata 2013.gada 16.septembrī," liecina premjera ar elektronisko parakstu parakstītais rīkojums.

Premjers arī noteicis, ka ar 17.septembri kultūras ministra amata pienākumus pilda tieslietu ministrs Jānis Bordāns (NA).

Jau ziņots, ka Nacionālajai apvienībai (NA) pirmdien būs nopietnas diskusijas par turpmāko rīcību, pēc tam, kad premjers pieprasīja šī politiskā spēka kultūras ministres Jaunzemes - Grendes demisiju, pirmdien Latvijas Radio norādīja NA līderis Raivis Dzintars.

Viņš apliecināja, ka situācija ir ļoti nopietna, kas negadās bieži, tāpēc tā jāpaspriež partijas valdē un frakcijā. NA arī joprojām nepārliecinot premjera arguments, ka ministrei ir nesaskaņas ar nozari, jo to varot attiecināt arī uz citiem ministriem.

Jau ziņots, ka premjers piektdien pieprasīja kultūras ministres Jaunzemes-Grendes demisiju. Šādu lēmumu viņš pieņēma divas dienas pēc tam, kad kultūras ministre bija atbrīvojusi no amata Latvijas Nacionālās operas direktoru Žagaru uzticības zaudēšanas dēļ.

Dombrovskis aicinājis nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu. Premjers arī aicina nacionālo apvienību uz konstruktīvu darbu valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!