Lai arī premjers Valdis Dombrovskis (JL) patlaban vada mazākumvaldību, viņš ir pārliecināts, ka izdosies nodrošināt Saeimas vairākuma atbalsta Augstākās tiesas priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča izvirzītajam ģenerālprokurora amata kandidātam. Tikmēr "Saskaņas centrs" pārmet "Jaunajam laikam" netaktisku rīcību, padarot šo balsojumu nevis par uzticības balsojumu kandidātam, bet gan valdības koalīcijai.

To premjers piektdien apliecināja žurnālistiem, gan sīkāk nepaskaidrojot, kādā veidā varētu nodrošināt vairākumu.

Savukārt apvienības "Saskaņas centrs" Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs portālam "Delfi" sacīja, ka JL, pirms Bičkovičs nosaucis kandidātu, atklāti paužot atbalstu pašreizējā ģenerālprokurora Jāņa Maizīša pārvēlēšanai, "ir nodarījis milzīgu kaitējumu Maizītim", padarot šo balsojumu par uzticības balsojumu "Jaunajam laikam", nevis par uzticību Maizītim. "Jautājums – tīši vai netīši kā vienmēr viņiem tas sanāca, " pauda Urbanovičs.

Jau vēstīts, ka Bičkovičs kandidātu ģenerālprokurora amatam solījis nosaukt nākamnedēļ.

Maizītis, kura pilnvaras beigsies maijā, publiski paudis gatavību turpināt vadīt Ģenerālprokuratūru, un atbalstu viņam jau pauda "Jaunais Laiks", "Pilsoniskā Savienība" un "Sabiedrība Citai politikai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!