Foto: LETA

Cilvēcīgi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores Ināras Pētersones soli, iesniedzot atlūgumu, var saprast, Ministru prezidenta Māra Kučinska viedokli pauda viņa preses sekretārs Andrejs Vaivars.

"Cilvēcīgi VID vadītājas Ināras Pētersones soli, iesniedzot atlūgumu, var saprast – izmaiņas, kas šodien notiek VID ir psiholoģiski smagas, daudzi ar to ir neapmierināti un nav noslēpums, ka Pētersone, būdama VID vadītāja, saskaras ar iekšēju pretestību. Skaidrs, ka VID ir jārealizē uzsāktās reformas," uzsvēra Vaivars.

Jau rakstīts, ka Pētersone finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai pirmdien iesniegusi atlūgumu. Reizniece-Ozola VID vadītājas atlūgumu nav pieņēmusi un lūgusi situāciju vēl apdomāt.

VID Sabiedrisko attiecību daļā norādīja, ka otrdien, 31.maijā, dienesta telpās gaidāmas preses brīfings, kurā paredzēts sniegt plašākus komentārus par notikušo.

Pētersone VID ģenerāldirektores amatu ieņem no 2013.gada 23.oktobra. Līdz tam bija dienesta ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā, Nodokļu kontroles pārvaldes direktore. Papildus tiešajiem amata pienākumiem no 2013.gada 10.jūlija Pētersone bija arī VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!