Premjers Andris Bērziņš pieļauj, ka gadījumā, ja arī pēc otrā konkursa neizdosies atrast piemērotu kandidātu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) direktora amatam, uz laiku varētu iecelt viņa pienākumu izpildītāju.
Intervijā Latvijas Radio premjers ceturtdien sacīja: "Ja šis nākamais konkurss nebeigsies ar rezultātiem, mēs turpināsim meklēt, nu bet tad tādā gadījumā mums būs jāieceļ vietas izpildītājs." Bērziņš uzskata, ka tam būtu jābūt cilvēkam, kas "jau sāktu rekrutēt jeb uzaicināt darbā citus cilvēkus, sāktu sakārtot tehniskās lietas - meklētu telpas, pirktu krēslus un galdus".

Premjers uzsvēra, ka šādu lēmumu varētu pieņemt, ja arī otrajā konkursā neizdosies atrast piemērotu šī amata kandidātu un pēc konsultācijām ar Saeimu. Viņš arī atzina, ka "es nedomāju, ka ir kaut kāda briesmīga nelaime, ja mēs nevaram atrast šo cilvēku tā momentā pēc trim dienām".

"Es domāju, ka mūsu attieksme liecina - mēs ļoti uzmanīgi meklējam, mēs saprotam, cik svarīgs būs šī cilvēka amats, mēs zinām, ka mēs gribam, lai šis cilvēks būtu absolūti godīgs, mēs gribam, lai šis cilvēks būtu pilnīgi neatkarīgs no visiem, un mēs gribam, lai šis cilvēks baudītu visas sabiedrības uzticību un lai viņš būtu tāds, kas spētu gan darīt ļoti konkrētos tiešos darbus, lai atklātu dažādas korupcijas darbības, mēs gribam arī, lai viņš prastu un mācētu sabiedrībai paskaidrot visu to, ko viņš dara," savas prasības KNAB direktoram skaidroja Bērziņš.

Premjers arī atkārtoti aicināja privātpersonas, organizācijas un citas institūcijas izvirzīt kandidātus šim amatam. "Es gribētu aicināt visus, lūdzu, ja jums ir zināmi cilvēki, kas, pēc jūsu domām, varētu vadīt šo biroju, lūdzu iesakat viņus, sūtat pieteikumus uz Tieslietu ministriju, un izvērtēšanas komisija šos cilvēkus skatīsies," teica Bērziņš.

Jāatgādina, ka atkārtotajā konkursā uz KNAB direktora amatu divās nedēļās nav pieteicies neviens kandidāts, bet tikai pieci izņēmuši konkursa nolikumu. Konkurss noslēgsies 10.jūlijā.

Atkārtoto konkursu izsludināja, pēc tam kad valdība noraidīja KNAB priekšnieka amata vērtēšanas komisijas piedāvātās no iepriekšējā konkursa izvēlētās kandidatūras - Rīgas patruļdienesta priekšnieku Visvaldi Puķīti un Drošības policijas pārstāvi Raimondu Mūrnieku, jo neatzina nevienu no viņiem par atbilstošu konkursa prasībām. Atkārtotajā konkursā pretendenti var pieteikties paši, kā arī kandidātus var izvirzīt. Atkārtotā konkursa dēļ birojs nesāka darbu likumā noteiktajā termiņā - 1.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!