Foto: LETA
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) izvirzīto tieslietu ministra amata kandidāti Baibu Broku uzskata par spējīgu politiķi un profesionālu juristi, tomēr detalizētākus komentārus par viņas piemērotību amatam pagaidām nesniedz.

"Pašreiz, protams, ir grūti vērtēt citus ministra kandidātus, kamēr vēl ministra amatā atrodas [Jānis] Bordāna kungs, bet kopumā es varu pateikt, ka zinu Brokas kundzi kā profesionālu juristi. Arī, kā mēs redzam, pietiekami spējīgu politiķi, kas ir sekmīgi startējusi Rīgas pašvaldības vēlēšanās, bet detalizētākus komentārus es varēšu dot pēc tam, kad būs notikušas politiskās konsultācijas ar nacionālo apvienību un pašu tieslietu ministru," otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents.

Politiskās konsultācijas gaidāmas nākamnedēļ. Dombrovskis norādīja, ka viens no būtiskākajiem jautājumiem tajās būs Bordāna pieteiktās reformas tieslietu jomā, tostarp reformas attiecībā uz maksātnespējas administratoriem.

"Tur būs svarīgi redzēt, kādā veidā šīs reformas tiek īstenotas, un, ja nacionālā apvienība publiski apgalvo, ka Bordāna atsaukšana nav saistīta ar šīm pieteiktajām reformām, tad jācer, ka nebūs nekādu problēmu arī ar atbalstu šīm reformām un šo reformu savlaicīgu pieņemšanu," teica premjers.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK piektdien vērsās pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V), informējot par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt tieslietu ministru Jāni Bordānu, jo partijas "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) 1.novembra valdes sēdē tika pieņemts lēmums izslēgt Bordānu no partijas.

Nacionālai apvienībai prasot atsaukt Bordānu, viņam pašam būtu jāpiekrīt to darīt vai arī Dombrovskim būtu formāli jāpieprasa viņa demisija. Tomēr Bordāns pagaidām neplāno iesniegt demisijas rakstu. Arī vairāki "Vienotības" politiķi pozitīvi vērtē tieslietu ministra darbu, līdz ar to premjers tuvākajā laikā varētu arī nepieprasīt Bordāna demisiju.

Diskusijas un premjera gala lēmums saistībā ar nacionālās apvienības VL-TB/LNNK lēmumu no tieslietu ministra amata atsaukt Bordānu varētu būt gaidāms nākamnedēļ.

Otrdien VL-TB/LNNK vienojās tieslietu ministra amatam izvirzīt pašreizējo VL-TB/LNNK Rīgas domes frakcijas priekšsēdētāju, AS "Latvijas Gaisa satiksme" valdes locekli Baibu Broku. Šāds lēmums pieņemts VL-TB/LNNK frakcijas un valdes sēdē. Lēmums bija vienbalsīgs.

Broka ir tiesību zinātņu maģistre un patlaban studē Latvijas Universitātes (LU) doktorantūrā. Broka ir tieslietu ministra Bordāna padomniece Eiropas Savienības un civiltiesību, komerctiesību jautājumos un LU Juridiskās fakultātes lektore. Broka ir vairāku zinātnisku rakstu un pētījumu autore civiltiesību un komerctiesību jomā un viena no Privātās un publiskās partnerības likuma līdzautorēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!