Foto: LETA

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) sagaida, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) spēs atrisināt iekšējās nesaskaņas, kas saasinājušās pēdējā laikā.

Likumā deleģētās Ministru prezidenta funkcijas saistībā ar KNAB pārraudzību ir ierobežotas un neparedz iespēju iejaukties KNAB administratīvo vai operatīvo jautājumu risināšanā, sacīja premjerministra preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Taču premjers ir ticies ar biroja vadības komandu un sagaida, ka tā tomēr savu uzmanību koncentrēs uz svarīgāko KNAB funkciju izpildi un spēs atrisināt problemātiskos personālvadības jautājumus.

Jau ziņots, ka KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks savas vietnieces Jutas Strīķes pagājušā gada darbu novērtējis ar zemu līmeni, lai gan tikpat lielu kritiku izpelnījušās vēl divas vadošas KNAB amatpersonas - Ilze Draveniece un Diāna Kurpniece. Visas trīs amatpersonas, kuras jau ilgstoši strādā KNAB, pārmetumus noliedz un vadības rīcībā saskata bosinga un mobinga pazīmes.

Kristīnes Grigas vadītā KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrība aicināja Strelčenokam noteikt atkārtotu minēto darbinieku vērtēšanu, izveidojot vērtēšanas komisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!