Ministru prezidents un Krīzes vadības padomes priekšsēdētājs Valdis Dombrovskis (V) pirmdien sasaucis Krīzes vadības padomes sēdi saistībā ar plūdu nodarītajiem zaudējumiem valstī, portālu "Delfi" informēja Krīzes vadības padomes sekretariātā. Sēde notiks valdības mājā pirmdien plkst.11.

Sēdē paredzēts izskatīt Iekšlietu ministrijas ziņojumu par palu un plūdu izraisīto seku likvidēšanas pasākumos iesaistīto institūciju padarītajiem un plānotajiem drošības pasākumiem valstī, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ziņojumu par situāciju palu un plūdu skartajās pašvaldībās.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai ir uzdots nodrošināt palu un plūdu skarto pašvaldību pārstāvju dalību sasauktajā Krīzes vadības padomes ārkārtas sēdē, informēja sekretariātā.

Jau vēstīts, ka premjera pienākumu izpildītājs, aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) pietkdien izsludinājis Ministru kabineta ārkārtas sēdi saistībā ar Pļaviņu novada domes iesniegto pieprasījumu izsludināt ārkārtējo situāciju saistībā ar plūdu radītajiem apdraudējumiem.

Pabriks Ministru kabinetā lūgs Iekšlietu ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvjus ziņot par situāciju valstī, lai ministri var pieņemt lēmumu par tālāko rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!