Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) šogad devies 25 ārvalstu vizītēs. Visbiežāk apmeklēta Beļģija, Lietuva un Igaunija, liecina Valsts kancelejas Komunikāciju departamenta apkopotā informācija.

Premjers kopumā astoņas reizes darba jautājumos bijis Beļģijā, četras - Lietuvā un Igaunijā. Ārvalstu vizīšu galamērķi bijuši arī ASV, Lielbritānija, Somija, Zviedrija, Polija, Dānija un Koreja.

Ministru prezidenta samērā biežā došanās uz Briseli saistīta ar piedalīšanos Eiropadomes sanāksmēs, lai lemtu par Eiropas Savienības (ES), tostarp Latvijas, būtiskiem un aktuāliem jautājumiem. Sanāksmēs uzmanība pievērsta eirozonas situācijas stabilizācijai, pārrunātas aktualitātes ekonomikas politikā un migrācijā, ārpolitikas jautājumos, kā arī spriests par ES konkurētspēju pasaules mērogā, skaidro Valsts Kanceleja.

Darba vizītēs uz Igaunijā premjers devies, lai piedalītos ikgadējā Lenarda Meri konferencē, kurā diskutēja par globālās ārpolitikas un drošības politikas jautājumiem. Tāpat viņš apmeklējis Baltijas valstu premjeru sanāksmi, kurā valdību vadītāji pārrunāja kopējās transporta un infrastruktūras attīstības projektus, enerģētikas jautājumus un citas reģiona aktualitātes.

Savukārt Lietuvā Dombrovskis risinājis jautājumus par sadarbību enerģētikas jomā, pārrunājis aktuālo situāciju saistībā ar banku "Snoras" un Latvijas Krājbanku, kā arī sveicis labākos Latvijas uzņēmējus, kas veic uzņēmējdarbību Lietuvā – "Nameja Balvas 2011" ieguvējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!