Valsts prezidentes Valdis Zatlers un premjers Valdis Dombrovskis otrdienas rītā apsveica Latvijas hokejistus ar pirmdien pasaules čempionātā gūto panākumu pār Zviedrijas izlasi.
“Mēs apsveicām Latvijas hokejistus ar vakardienas spēli,“ sacīja prezidents.

Savukārt Dombrovskis nosūtījis apsveikuma vēstuli Latvijas valsts hokeja izlasei, kurā sveic hokeja izlases spēlētājus, trenerus un arī visus līdzjutējus ar izcilu mūsu komandas un tās treneru sasniegumu – uzvaru pār pasaules hokeja elites valsti Zviedriju, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

„Ik pavasari Latvija kļūst par hokeja zemi, kas visai pasaules sportistu un sporta līdzjutēju sabiedrībai atgādina, ka mūsu valstī ir ne vien stipras un vēsturiskas hokeja tradīcijas, bet arī pasaules līmeņa spēlētāji un visuzticīgākie hokeja fani pasaulē,” teikts premjera vēstulē.

“Tomēr šis pavasaris pavisam noteikti ir vēsturisks, jo vakar gūtā uzvara pār pasaules hokeja elites valsti ir ne tikai izcils mūsu komandas un tās treneru sasniegums, bet arī notikums, kas solidarizē un vieno mūsu sabiedrību laikā, kas Latvijai nav pats vieglākais. Sveicu mūsu valsts hokeja izlasi, pateicos par pašaizliedzīgo spēli un novēlu tikpat pārliecinoši startēt arī turpmākajās spēlēs, jo Latvijas hokejisti ir pelnījuši būt starp pasaules labākajām komandām!,” teikts premjera apsveikumā.

Jau ziņots, ka pirmdien Latvijas izlase ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Zviedrijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!