Foto: LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) trešdien uzdevis zemkopības ministram Kasparam Gerhardam (NA) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem (AP) veikt pārbaudes par ēdināšanas pakalpojuma sniegšanu Latvijas pirmsskolas izglītības iestādēs, portāls "Delfi" uzzināja Ministru kabinetā.

"Ņemot vērā nesen atklātos pārkāpumus ēdināšanas pakalpojuma sniegšanā pirmsskolas izglītības iestādēs, lūdzu, veikt pārbaudi, vai tamlīdzīgi pārkāpumi nav konstatējami arī citās Latvijas pirmsskolas izglītības iestādēs. Par pārbaudes rezultātiem, lūdzu, informēt līdz šā gada 20. novembrim, kā arī sniegt priekšlikumus nepilnību novēršanai," tādu uzdevumu Kariņš devis ministriem.

Jau ziņots, ka trešdien no rīta LNT raidījumā "900 sekundes" premjers sacīja, ka Siguldas apkārtnē notiekošais ir ļoti satraucošs un ka viņam arī radies jautājums, vai konstatētais ir pilnīgs izņēmums, vai notiek arī citur. Kariņš sacīja, ka "uz papīra" ēdināšanas nodrošināšanas sistēma ir laba, bet pastāv jautājums, kā ir "dabā". Ja arī citviet ir nepilnības, labāk tās "noķert" un mainīt sistēmu, uzsvēra premjers.

"Delfi" jau ziņoja, ka Valsts policija otrdien, 17. septembrī, sākusi kriminālprocesu saistībā ar zarnu infekcijas slimības uzliesmojumu Siguldā.

Kā ziņots, ka saslimšanu izraisījis mikroorganisms Escherichia coli jeb zarnu nūjiņa, ar kuru cilvēks var inficēties, lietojot uzturā nepietiekami termiski apstrādātu dzīvnieku izcelsmes pārtiku, nemazgātus augļus un dārzeņus, gan arī neievērojot higiēnas prasības. Līdz svētdienai zarnu infekcijas simptomi konstatēti 23 cilvēkiem - 19 bērniem un četriem pirmsskolas izglītības iestāžu darbiniekiem no Siguldas un tās apkārtnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!