Foto: Valsts kanceleja
Nācijas gars Latvijā ir labs un krīzes situācijās tauta spēj sadarboties, jo savādāk mēs nebūtu panākuši neatkarības atjaunošanu, bet savstarpējais kašķīgums ir tas, kas traucē saņemties, neesot "bedrē", domā premjers Valdis Dombrovskis (V).

Premjers trešdien, sarunā laikraksta "Diena" viesistabā atbildot uz žurnālistu jautājumu, minēja, ka trīs labākās latviešu īpašības ir strādīgums, pamatīgums un godaprāts. Savukārt negatīvākā īpašība, kas latviešiem bieži tiek pārmesta, ir kašķīgums un nespēja sadarboties, uzskata Dombrovskis. "Ne velti ir slavenais teiciens: kur divi latvieši, tur trīs partijas. Tā ir no tām īpašībām, par ko mums vajadzētu padomāt," sacīja valdības vadītājs.

Tomēr premjers ir labās domās par nācijas garu Latvijā: "Kritiskajos brīžos mēs spējam savākties un savu panākt – tas ir pierādījies gan atjaunojot neatkarību, gan arī pēc tam, šajā krīzes laikā." Dombrovskis uzsvēra, ka, neraugoties uz visām grūtībām, Latvija Eiropā tiek minēta kā paraugs, kā valstīm pārvarēt krīzi.

Dombrovskis arī minēja, ka 2009.gadā, kad ekonomiskā situācija bijusi vissmagākā, ļoti uzplauka savstarpējā palīdzība un labdarības pasākumi. "Labdarības akcijās ziedotās summas neraugoties uz krīzi vairākkārt pārsniedza pat treknajos gados ziedotās summas," sacīja premjers.

Vaicāts, vai tas nozīmē, ka latvieši spēj saņemties tikai tad, kad atrodas bedrē, Dombrovskis smiedamies atbildēja, ka viņš jau nupat nosaucis latviešu sliktāko īpašību, proti, kašķīgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!