Ministru prezidentam Andrim Bērziņam "Unibankā" noguldīti 20 tūkstoši latu, bet premjera algā viņš nopelnījis nedaudz vairāk kā deviņus tūkstošus latu, liecina premjera amatpersonas deklarācija.
20 000 latu depozītnoguldījums procentos premjeram pērngad devis 1359,17 latus, bet par pārmaksātām sociālajām apdrošināšanas iemaksām par 1999.gadu premjeram atmaksāti 1359 lati.

Bērziņam ir arī skaidras naudas uzkrājumi - 1577 lati algas kartē un 200 lati kontā. Premjeram kopīpašumā pieder garāža un zeme Jūrmalā, kā arī īpašumā ir zeme Madonas rajonā un Alūksnes rajonā. Viņš ir arī 1996.gada automašīnas "Honda Civic" īpašnieks.

Premjeram nav parādsaistību un aizdevumu, kas pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas, kā arī nepieder uzņēmumi vai to kapitāla daļas. Premjers ir 56,4 sertifikātu īpašnieks.

Bez amata partijā "Latvijas Ceļš", kur premjers ir priekšsēdētājs, deklarācijā ir uzrādīts prezidenta amats Latvijas Tautas sporta asociācijā.

Aizpērnā gada Ministru prezidenta deklarācijā norādītie dati apliecina, ka premjera materiālais stāvoklis pērn pasliktinājies, jo 1999.gadā Bērziņš, būdams Rīgas mērs, saņēma algu arī Rīgas domē un Rīgas ostas pārvaldē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!