Foto: LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) vēl nav saņēmis ekonomikas ministra Arvila Ašeradena (V) demisijas rakstu, portālam "Delfi" sacīja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Trešdien par demisiju no ekonomikas ministra amata paziņojušais Arvils Ašeradens (V) ir priecīgs par to, ko viņam izdevies paveikt ministra amatā, turklāt "Vienotība" no šī ministra posteņa neatsakās un viņa pēctecis turpinās iesākto, ministrs norādīja Latvijas Radio.

Viņš arī noliedza, ka ministra amatu pamest viņam kāds būtu "palūdzis". Lēmumu atstāt ministra amatu un strādāt Saeimā Ašeradens pieņēmis pats, jo parlamentam tieši tagad būs jārisina vairāki būtiski un ļoti svarīgi jautājumi, piemēram, jāpieņem nākamā gada budžets.

Viņš teica, ka "Vienotībā" tiek apspriesti vairāki ekonomikas kandidāti, taču partija vienojusies tos pirms valdes lēmuma, kas gaidāms 16. oktobrī, publiski neapspriest.

LTV raidījumam "Panorāma" Ašeradens trešdien norādīja, ka pašlaik ministra amatam esot trīs kandidāti. Taujāts, vai tiesa, ka kandidāti ekonomikas ministra amatam ir Vilnis Ķirsis, Karina Ploka un Zanda Kalniņa - Lukaševica, ministrs nedz apstiprināja, nedz noliedza šo informāciju.

Jau vēstīts, ka Ašeradens trešdien paziņoja, ka ir izlēmis pamest ministra amatu un pieņemt Saeimas deputāta mandātu, lai vadītu "Vienotības" frakciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!