Foto: Reuters/Scanpix
Valsts prezidenta Valda Zatlera otrdien teikto runu premjers Valdis Dombrovskis (V) vērtē pozitīvi, gan intervijā Latvijas radio, gan sarunā LNT raidījumā "900 sekundes" trešdienas rītā atzina Ministru prezidents.

Pozitīvi premjers vērtē to, ka Zatlera runā par svarīgāko nosauktās lietas ir prioritāras arī valdībai. "Pozitīvi ir tas, ka galvenie virzieni, ko Zatlers savā runa ieskicēja kā prioritāri risināmos jautājumus, lielā mērā sakrīt ar valdības dienas kārtībā jau esošajiem jautājumiem," intervijā Latvijas Radio sacīja premjers. Dombrovskis gandarīts, ka prezidenta redzējums par situāciju valstī sakrīt ar valdības plāniem un to, kā valstij būtu nākotnē jāattīstās.

Arī intervijā LNT premjers atzinīgi novērtēja Zatlera runu, norādot, ka kritiku par valdības darbu tajā nesaskatīja.

Intervijā radio premjers norādīja, ka "Vienotība" jau iepriekš paziņojusi, ka atbalstīs Zatlera pārvēlēšanu prezidenta amatā uz otro termiņu, pēc runas šī apņemšanās mainījusies neesot.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka otrdien Latvijas Universitātē Zatlers lasīja lekciju "Stratēģiska un gudra valsts. Redzējums Latvijas nākotnei".

Zatlers ir paziņojis par gatavību atkārtoti kandidēt uz Valsts prezidenta amatu šogad gaidāmajā pārvēlēšanā. Lekcijā prezidents solīja atskaitīties par paveikto un iezīmēt savu redzējumu nākamajiem četriem gadiem prezidenta amatā gadījumā, ja viņu pārvēlēs.
Atbalstu Zatleram līdz šim ir skaidri paudusi apvienība "Vienotība". Savukārt otrs koalīcijas partneris ZZS pagaidām nav paudusi skaidru atbalstu vai noraidījumu pašreizējam prezidentam.

Valsts prezidents parlamentam jāvēlē maija otrajā pusē, jo Zatlera pilnvaru termiņš beidzas jūlija sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!