Foto: Shutterstock
Līdz pērnā gada beigām Latvijas Pasta (LP) abonēšanas kanālos un izdevniecībās noformēti 409 782 preses izdevumu abonementi, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā. Tas ir nedaudz mazāk nekā gadu iepriekš, kad piegādes nodrošināšanai LP tika saņemti 412 307 preses izdevumu abonementi.

Tomēr jārēķinās, ka 2022. gadā vairs neiznāk vairāki preses izdevumi, tāpēc svārstības kopējā abonēšanas rezultātā ir uzskatāmas par minimālām, norāda pasts.

Latvijas Pasta noformēto abonementu skaits 2022. gadam salīdzinājumā ar kampaņu gadu iepriekš ir palielinājies par 3% jeb vairāk nekā 3500 abonementu. Kopējā abonēto preses izdevumu struktūrā 64% veido žurnāli. Visvairāk lasītāji abonējuši preses izdevumus ilgākam laika periodam 10–12 mēnešiem. Šādu abonementu skaits sasniedz 271 893 vienības jeb 67% no kopējā abonementu skaita 2022. gadam.

"Abonēšanas kampaņas rezultāti iepriecina, jo pierāda, ka, neskatoties uz pandēmijas laika grūtībām mūsu lasītvēlme nekur nav pazudusi. Latvijas Pasts no savas puses vēlas atgādināt, ka lasīt patiešām var visu gadu, tāpat kā abonēt iecienītos preses izdevumus – ja to vēl nav pagūts izdarīt abonēšanas kampaņas laikā, noformēt abonementu var arī pašlaik," uzsver Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Preses izdevumus 2022. gada dažādiem periodiem pēc abonēšanas kampaņas noslēguma joprojām iespējams abonēt jebkurā pasta pakalpojumu sniegšanas vietā, pie pastniekiem vai interneta vietnē www.abone.lv – Latvijā izdotie attiecīgā abonēšanas perioda laikraksti un žurnāli tiks piegādāti jau pēc divām darbdienām, ja šādi būs noteicis izdevējs, pārējie izdevumi tiks piegādāti, sākot ar katra pilnā mēneša sākumu, bet ārvalstu drukāto mediju saņemšanas laiks būs atkarīgs no piegādātāja noteiktā grafika un konkrētā abonementa cenu perioda.

Latvijas Pastā abonēšanai pieejami kopumā 790 dažādi preses izdevumi – laikraksti un žurnāli, kas tiek izdoti kā Latvijā, tā ārvalstīs. No tiem 333 ir Latvijas izdevumi: 109 laikraksti un 224 – žurnāli.

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus.

Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 3000 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!