Foto: LETA

Izglītības iestādēs kopumā vakcinējušies 73% darbinieku, kas ir par 1% vairāk nekā nedēļu iepriekš, mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP).

Dati līdz 12. septembrim liecina, ka vakcinējušies 64% pirmsskolās strādājošo, kas ir par diviem procentiem vairāk nekā nedēļu iepriekš.

Par diviem procentiem augusi arī vispārējās izglītības iestādēs nodarbināto vakcinācijas aptvere, sasniedzot 77%, taču augstskolās strādājošajiem tā palikusi nemainīga, veidojot 86%.

Bērnu un jauniešu interešu izglītības iestādēs vakcinējušies 73% pedagogu, bet profesionālās ievirzes izglītības iestādēs - 74%, norāda Muižniece.

Kā portālam "Delfi" paskaidroja Muižnieces padomniece komunikācijas jautājumos Ilze Krūkle, šajā apkopojumā uzskaitīti gan tie skolotāji, kas uzsākuši vakcinācijas procesu un saņēma pirmo poti, gan tie, kas vakcinācijas procesu ir noslēguši.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā pret Covid-19 vakcinēti vien 30 337 cilvēki, kas ir mazākais rezultāts kopš marta beigām, kad Latvijā vēl nebija ieviesta iespēja potēties visiem gribētājiem, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!