Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš 21.jūlijā ierosinājis vēl vienu disciplinārlietu pret Iekšlietu īpašumu valsts aģentūras direktoru Laimoni Ozolu, jo radušās aizdomas par nesamērīgu saistību uzņemšanos līguma projektā par telpu nomu ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai IeM administratīvajā kompleksā Čiekurkalna 1.līnijā 1, portālu "Delfi" informēja IeM Preses centra vadītāja Laura Karnīte.

IeM Aģentūru uzraudzības nodaļas pirmdien ministram iesniegtajā ziņojumā norādīts - L.Ozols ir apstiprinājis un iesniedzis saskaņošanai Iekšlietu ministrijā tādu telpu apakšnomas līguma projektu, ar kuru uzņēmies nesamērīgas līgumsaistības, kā rezultātā radījis kaitējumu Iekšlietu īpašumu valsts aģentūrai, Iekšlietu ministrijai un līdz ar to valsts interesēm.

Tādējādi var secināt, ka L.Ozola rīcībā, iespējams, ir saskatāmas Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumā minētā disciplinārpārkāpuma  "Amata pienākumu nepildīšana" pazīmes, norādīts ministra parakstītajā rīkojumā.

Lai izvērtētu šos faktus, pret L.Ozolu ierosināta vēl viena disciplinārlieta.

Jau ziņots, ka pirmdien ministrs jau ierosināja disciplinārlietu pret Ozolu saistībā ar IeM Galvenās inspekcijas dienesta pārbaudē konstatētajiem trūkumiem aģentūras darbā, risinot jautājumu par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu IeM administratīvo ēku kompleksā.

Abas disciplinārlietas ir apvienotas un aģentūras direktors atstādināts no amata līdz to izmeklēšanas beigām, lai novērstu iespējas L.Ozolam traucēt vispusīgu un objektīvu izmeklēšanu.

Disciplinārlietu mēneša laikā izmeklēs īpaša komisija. Aģentūras direktora pienākumus šajā laikā pildīs vietnieks finanšu vadības jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!