Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ierosināta disciplinārlieta pret priekšnieka vietnieku Alvi Vilku.

Biroja pārstāve Ieva Karlsberga portālam "Delfi" apliecināja, ka ir ierosināta disciplinārlieta par amatpersonas rīcības atbilstību KNAB iekšējās kārtības noteikumu normām un Nacionālās drošības padomes lēmumam. Sīkāk KNAB pārstāve lēmumu nekomentē un neatklāj arī amatpersonas vārdu.

Taču biroja priekšnieks Normunds Vilnītis trešdien solīja ierosināt jaunu disciplinārlietu pret vienu no saviem vietniekiem Vilku par biroja iekšējās kārtības noteikumu pārkāpšanu saistībā ar interviju sniegšanu plašsaziņas līdzekļiem. Vilnītis iepriekš intervijā Latvijas Radio pastāstīja, ka tas saistīts ar Vilka izteikumiem medijos par Nacionālās drošības padomes sēdes lēmumu KNAB reģionālās reformas lietā.

Jau ziņots, ka pēc intervijas ziņu aģentūrai LETA tika veikta pārbaude Vilka kabinetā, pamatojot, ka Vilks ir pārkāpis biroja iekšējās kārtības noteikumus, kas liedz darbiniekiem publiski paust viedokli saistībā ar biroju. Turklāt toreizējais biroja komunikācijas nodaļas pārstāvis atteicās priekšniekam dot intervijas ierakstu.

Konflikts KNAB, kas ilgst jau vairāk kā gadu, saasinās aizvien vairāk. Gan Vilnītis, gan viņa vietnieki – Juta Strīķe un Vilks - nāk klajā ar dažādiem paziņojumiem, dodot mājienus par katras puses iespējamiem pārkāpumiem.

Premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") birojā notiekošo un Vilnīša plānoto reģionālo reformu uzdevis vērtēt īpašai starpinstiotūciju komisijai, lai gan viena līdzīga sastāva komsija, ko izveidoja pēc Nacionālās drošības padomes iniciatīvas, jau atzina, ka Vilnīša ieceres ir konceptuāli atbalstāmas, taču pie tām vēl jāpiestrādā, lai novērstu funkciju dublēšanos.

Tikmēr lielākā daļa KNAB darbinieku publiski izteikuši neuzticību Vilnītim un aicina premjeru neapstiprināt Vilnīša sagatavotos biroja reorganizācijas plānus, kas, pēc autoru domām, pārvērstu biroju "par formālu pretkorupcijas iestādes "izkārtni"". Vilnītis publiski vairakkārt paziņojis, ka no amata neatkāpsies, savukārt vietnieki atzinuši, ka nevarēs turpināt darbu KNAB pašreizējā priekšnieka vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!