Pašlaik ir savākts vairāk nekā 10 000 parakstu pret šā gada jūlijā Rīgā plānoto seksuālo minoritāšu gājienu, informēja biedrības "Pret straumi" pārstāvis un akcijas rīkotājs Igors Masļakovs.
Pēc Masļakova teiktā, cilvēku atsaucība ir liela, dienā piezvana un savu atbalstu izsaka līdz 100 cilvēku. Savukārt mājaslapu "www.nopride.lv" dienā vidēji apmeklē 400-500 cilvēku.

"www.nopride.lv" izveidota, lai cīnītos pret seksuālo minoritāšu publisku propagandu un masveida popularizēšanu, kas iecerēta Rīgā. Mājaslapā cilvēki tiek aicināti izdrukāt šeit pieejamo anketas formu, parakstīt to un nogādāt biedrībai "Pret straumi".

Visvairāk akcijā piedalās rīdzinieki, bet liela aktivitāte ir arī Rojā, Liepājā, Jelgavā, Ventspilī, Rēzeknē, Smiltenē. Parakstu vākšanu atbalsta vairāki uzņēmēji, tā notiek arī armijā, stāstīja Masļakovs.

Tāpat Masļakovs norādīja uz problēmām, kas traucē parakstu vākšanu. Pirmkārt, pastāv grūtības ar informācijas pieejamību, jo lielākā daļa cilvēku, kas dzīvo lauku rajonos, par parakstu vākšanu nezina vai uzzina nejauši.

Otrkārt, pēc Masļakova teiktā, tiek traucēta mājaslapas "www.nopride.lv" darbība, bloķējot piekļuvi šai adresei.

Pēdējās dienās ir bijuši vairāki gadījumi, kad akcijas atbalstītājiem traucēta serveru darbība, kā arī bijuši vairāki mēģinājumi uzlauzt atbalstītāju mājaslapas. Pirms tam akcijas atbalstītāji saņēmuši arī brīdinājuma vēstules no anonīmiem sūtītājiem, kurās prasīts pārstāt atbalstīt šo akciju.

Nākmnedēļ, visticamāk, 4.jūlijā, savāktie paraksti kopā ar vēstuli, kurā tiks izteikts aicinājums neatļaut rīkot "Rīgas praidu", tiks nosūtīti Rīgas domei, Ministru kabinetam un Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai.

Ja seksuālo minoritāšu gājiens tomēr tiks atļauts, biedrība "Pret straumi" un akcijas atbalstītāji visā Latvijā uzsāks parakstu vākšanu tautas referendumam, solīja Masļakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!