Lai gan premjers Aigars Kalvītis (TP) nevēlas pieņemt ārlietu ministra Arta Pabrika (TP) demisijas rakstu, tas tomēr piektdien tikšot iesniegts. Pabriks neredzot iemeslu, kādēļ viņam būtu jāturpina pildīt šie pienākumi un pauž pārliecību, ka viņa vietā partija varētu atrast piemērotu kandidātu šim amatam.

Pabriks intervijā Latvijas Radio piektdien sacīja, ka jau ir mutiski brīdinājis un drīz iesniegs arī rakstisku demisijas rakstu. Ministrs ir arī atcēlis savu pirmdien plānoto komandējumu. "Vismaz tiešā veidā savus pienākumus es vairs neveikšu," sacīja Pabriks, norādot, ka vēlas uzklausīt premjera argumentus par tiem darbiem, kuru dēļ ministrs patlaban nedrīkstot atkāpties.

Pēc Pabrika domām, tādu darbu neesot, arī ar robežlīguma ratifikācijas dokumentiem apmainīties varot citi ministri.

Pamatojot savu lēmumu atkāpties no amatam, Pabriks norādīja, ka pēdējā laikā jutis neuzticību sev un šādos apstākļos esot grūti strādāt. "Man šī ietekme partijā bijusi neadekvāti maza, lai gan esmu bijis lojāls savai partijai, savā ziņā pacietības mērs ir pilns," sacīja Pabriks.

"Es arī biju vienīgais valdē, kas balsoja pret Štokenberga izslēgšanu…. Nav pareizi, ka mēs šo cilvēku šādos apstākļos izslēdzam," sacīja Pabriks.

Viņš norādīja, ka pagaidām paliek partijā un atgriezīsies Saeimā kā deputāts.

Jau vēstīts, ka pēc Tautas partijas valdes sēdes piektdien Pabriks, kurš paudis pretēju viedokli premjera Aigara Kalvīša nostājai KNAB priekšnieka Alekseja Loskutova jautājumā, nolēmis atkāpties no amata, portālam "Delfi" iepriekš apliecināja Pabriks. Premjers Pabrika demisiju nepieņem. Savukārt pašvaldību lietu ministrs Aigars Štokenbergs ir izslēgts no partijas un zaudēs ministra amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!