Eksbaņķieris Aleksandrs Lavents, kuram ceturtdien Rīgas apgabaltiesā pirms "Bankas Baltija" (BB) krimināllietas izskatīšanas sākās sirdslēkme, pretēji tiesas rīkojumam nogādāts "Linezera", nevis centrālcietuma slimnīcā.
"Linezera" slimnīcas galvenais ārsts, Laventa ārstējošais ārsts Aivars Lejnieks pastāstīja, ka šobrīd pacients esot smagā stāvoklī pēc stenokardijas lēkmes un atrodoties slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā, kur viņam tiek piemērota nepieciešamā medikamentozā un speciālās aparatūras ārstēšana.

"Cik ilgi pacients būs jāārstē intensīvās terapijas nodaļā, ir atkarīgs no viņa kardiovaskulārās sistēmas izturības un sirdsasinsvadu sistēmas stāvokļa, kas pašreiz ir vājš," klāstīja Lejnieks.

Ceturtdien pirms tiesas sēdes sākuma kļuva slikti ar sirdi gan Laventam, gan otram tiesājamajam - bijušajam bankas prezidentam Tālim Freimanim. Pēc pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanas tiesa izdeva rīkojumu Laventu nogādāt centrālcietuma slimnīcā.

Rīgas apgabaltiesā arī notika tiesas sēde, kurā BB krimināllietas izskatīšanu atlika uz nenoteiktu laiku.

BB krimināllietas izskatīšana pēc pusgadu ilga pārtraukuma tika atsākta pēc tam, kad Medicīniskās aprūpes un darbspējas kvalitātes kontroles inspekcijas (MADEKKI) ārstu konsīlijs atzina, ka Laventa veselības stāvoklis ir stabils.

Tomēr uzreiz pēc pirmās tiesas sēdes noteikšanas Laventam atkal atsākās veselības problēmas, un tiesas sēdi piecas reizes atlika, jo ārsti uzskatīja, ka viņu nevar transportēt uz tiesu.

Savukārt prokurors tiesas sēdēs vairākkārt aicināja tiesu noturēt sēdes slimnīcā, taču "Linezera" slimnīca paziņoja, ka nevarot uzņemties šādas funkcijas. Savukārt citas aptaujātās Rīgas slimnīcas bija gatavas atļaut rīkot tiesas sēdi slimnīcā.

Uz iepriekšējo tiesas sēdi sirdskaites dēļ nenogādāja Freimani, savukārt viens no advokātiem guvis muguras traumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!