Foto: LETA
Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijā turpinās domstarpības - tās vadītājam Veiko Spolītim šodienas sēdē pārmesta darba plāna neesamība, un pēc asas vārdu apmaiņas opozīcijas parlamentārieši sēdi pameta.

Komisija šodien atkal plānoja ievēlēt tās sekretāru, kas nav izdevies iepriekšējās sēdēs. Tomēr arī šoreiz iecere nebeidzās veiksmīgi. Sākumā tika rosināts šajā amatā apstiprināt deputātu Ringoldu Balodi (NSL).

Viņš šodien komisijas sēdē uzsvēra, ka iepriekš bija vērsies Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijā, aicinot intensificēt tās darbību, tomēr rezultāts bija "nekāds". Viņš pauda, ka mēģināt katrā sēdē runāt par to, kurš ieņems šo amatu, ir "infantilisms lielākā mērā".

Savukārt deputāts Jānis Ādamsons (S) vaicāja par darba plānu, kuru saskaņā ar komisijas lēmumu bija jāpiedāvā priekšsēdētājam. Ādamsons prasīja Spolītim, kāpēc viņš nepilda komisijas lēmumu un neiepazīstina ar šo plānu. Spolītis skaidroja, ka pagaidām darbu nav sācis komisijas konsultants, bet šāds arguments izsauca asu opozīcijas deputātu reakciju.

Arī koalīcijas pārstāvis Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK) norādīja, ka nav pieradis šādi strādāt, jo komisijas vadītājam būtu jānāk ar konkrētu plānu. Ja situācija strauji nemainīsies, tad viņš neredzot nekādu jēgu turpināt darbu šajā komisijā. Dombrava arī izteica ierosinājumus par konkrētiem komisijā apspriežamiem jautājumiem.

Pēc deputātu paustā Balodis vaicāja parlamentārietim Guntim Kalniņam (ZZS), vai viņu apmierina komisijas darbs. Pēc Kalniņa noraidošās atbildes, Balodis norādīja: "Divi! Sēdies, Veiko, tev ir divnieks." Viņš arī rosināja pagaidām strādāt, neievēlot komisijas sekretāru.

Pēc šīs vārdu apmaiņas visi komisijā pārstāvētie opozīcijas deputāti - Balodis, Ādamsons un Jānis Ruks (LRA) - sēdi pameta, bet koalīcijas deputāti vēl turpināja diskusiju par jautājumiem, kas būtu jāskata nākamās komisiju sēdēs.

Arī iepriekšējā sēdē deputātiem raisījās domstarpības par vairākiem darbības jautājumiem, tostarp par sekretāra ievēlēšanu, konsultanta izvēlēšanos un komisijas darbu pēc būtības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!