Foto: LETA

Saeimas Prezidijs šodien atbalstīja lūgumu tā dēvētās Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijai piešķirt finansējumu, kas kopā varētu veidot ap 7000 eiro. Paredzēts, ka viens no komisijas konsultantiem būs bijušais "Vienotības" Ētikas komisijas vadītājs Didzis Šēnbergs.

Komisijas priekšsēdētājs, partijas "Vienotība" Saeimas frakcijas deputāts Veiko Spolītis bija lūdzis Saeimas Prezidijam piešķirt 1400 eiro mēnesī divu konsultantu darba apmaksai, kā arī 100 eiro mēnesī saimniecisko un reprezentācijas izdevumu finansēšanai. Saskaņā ar komisijai apstiprinātajām pilnvarām tai no sešiem mēnešiem atlicis strādāt nepilnus piecus mēnešus, tāpēc, ja minētie izdevumi būs jāsedz visā atlikušajā laikā, tie varētu veidot ap 7000 eiro.

Paredzēts, ka pirmā komisijas konsultante būs Vita Zaķe-Zaikovska, savukārt otrais konsultants būs Šēnbergs. Konsultanti strādās nepilnu darba laiku, un viņu pienākumi būs organizēt un protokolēt sēdes, organizēt informācijas apmaiņu, nodrošināt komunikāciju ar valsts institūcijām, apkopot, pavairot un izsūtīt saņemto informāciju, kā arī sniegt konsultācijas komisijas locekļiem.

Tāpat komisijas konsultantiem būs jāorganizē struktūrvienībai adresētā korespondence, kā arī jāsagatavo un jāiesniedz komisijas priekšsēdētājam atbilžu projekti uz saņemtajiem iesniegumiem, kā arī jāsagatavo komisijas darba gala dokumentu projekti.

Atbalstīts arī lūgums komisijas darba vajadzībām piešķirt divas ar datoru un printeri aprīkotas darba vietas.

Kā ziņots, Pretkorupcijas parlamentārajai izmeklēšanas komisijai lielākoties paredzēts strādāt ar Valsts ieņēmumu dienesta, tajā skaitā Muitas un Finanšu policijas, jautājumiem, liecina informācija Spolīša sagatavotajā darba plānā.

Pagājušajā nedēļā pieci no sešiem deputātiem pauda skepsi par tālāko darbu Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijā, tajā skaitā trīs opozīcijas pārstāvji paziņojuši par plāniem atstāt komisiju, norādot uz tās neefektivitāti un darba plāna trūkumu un vainojot tajā arī komisijas vadītāju.

Šādu apstākļu "gaismā" Spolītis nosūtījis pārējiem pieciem deputātiem turpmākā darba plānu. Komisijas locekļi aicināti iesniegt plānam savus priekšlikumus un labojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!