Pēc presē izskanējušā Rīgas iedzīvotāju sašutuma par Valkas mēra Venta Armanda Kraukļa aicinājumiem pensionāriem pārcelties uz dzīvi Valkā vairāki rīdzinieki un vidzemnieki jau izlēmuši drīzumā noīrēt dzīvokli Valkā, bet vēl aptuveni 10 ieradīsies aplūkot brīvos mājokļus.
Krauklis apgalvoja, ka ik dienu uz pašvaldību zvana vairāki cilvēki un interesējas par dzīvokļu pirkšanu vai īri. Domes nekustamo īpašumu nodaļā pastāstīja, ka interese ir no dažādu Vidzemes pilsētu un arī Rīgas iedzīvotājiem.

Krauklis atzina, ka vēstuļu sūtīšanas atspoguļojumu presē vērtē divējādi - no vienas puses, "daudz vairāk cilvēku, nekā mēs spētu aptvert ar vēstuļu izsūtīšanu vien, uzzināja par iespēju dzīvot Valkā", taču, no otras puses, publicitāte esot negatīvi ietekmējusi pilsētas tēlu.

"Informācija par Rīgā dzīvojošajiem pensionāriem tika pieprasīta pašvaldības vajadzībām, tāpēc neuzskatu, ka mēs būtu darījuši kaut ko nelikumīgu. Cita lieta, ja ziņas par iedzīvotājiem mēs būtu atdevuši kādai nekustamo īpašumu firmai - tad patiesi būtu pārkāpts likums," klāstīja Krauklis.

Tāpat nepatiesas bijušas medijos izskanējušās ziņas, ka vēstuļu sūtīšana nav bijusi saskaņota ar pārējiem pilsētas deputātiem, apgalvoja Valkas mērs.

Jau ziņots, ka februāra sākumā vairāki Rīgas iedzīvotāji saņēma viņiem personīgi adresētas vēstules no Valkas mēra, kurās domes priekšsēdētājs aicina pensionārus pamest Rīgu un pirkt vai īrēt dzīvokli Valkā.

Vēstulē solīta aktīva kultūras, sporta un sabiedriskā dzīve, slimnīca ar augstas klases datortomogrāfiju, iespējas darboties pensionāru klubā un iekopt mazdārziņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!