Foto: LETA

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas trešdienas sēdē, skatot jautājumu par vardarbību pusaudžu vidū, tika atzīts, ka būtu drīzāk jādomā par profilaktiskiem un visaptverošiem risinājumiem problemātisku jauniešu situācijas uzlabošanai. Cita starpā arī izskanēja, ka Rīgā, līdzīgi kā valstī kopumā, šobrīd narkotisko vielu pieejamība ir īpaši augsta, un arī šis aspekts ir pieskaitāms jauniešu problemātikai.

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Staļģevics sēdē informēja, ka narkotisko vielu aprite ne tikai galvaspilsētā, bet arī valstī kopumā pēdējā laikā ir ievērojami augusi.

"Narkotisko vielu aprite Rīgā un valstī kopumā ir pietiekami augsta. Un narkotisko vielu izņemšanas pēdējā laikā – pagājušogad un šogad – nav kā kādreiz desmitos gramu, bet gan kilogramos. Tā kā narkotisko vielu pieejamība pilsētā ir liela un augsta," skaidroja policijas pārstāvis.

Izcelti tika arī jaunieši, kuri savu laiku pavada, uzturoties teritorijā ap Rīgas dzelzceļa staciju, jeb tā dēvētie "Origo bērni". Tie policijas redzeslokā esot jau vairākus gadus, turklāt šajā aspektā arī notiekot konstanta sadarbība ar Rīgas pašvaldības policiju, un situācija tiek nemitīgi uzraudzīta.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!