Ceturtdien Rīgas domē notiks Daugavas Dienvidu tilta skiču prezentācija, informēja Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļā. Pasākumā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kreituss un Rīgas domes Attīstības komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks, kā arī uzņēmuma "Tiltprojekts" pārstāvji.
Jau vēstīts, ka konkursā par Dienvidu tilta skiču projekta izstrādi uzvarēja kompānija "Tiltprojekts". Kopumā konkursā bija pieteikušies 18 pretendenti, bet kvalifikācijas pārbaudi izturēja tikai seši, tajā skaitā četras Latvijas kompānijas, viena Krievijas un viena Horvātijas kompānija.

Dienvidu tilts savienos Bauskas ielu pie a/s "Rīgas piena kombināts" un Maskavas ielu pie Slāvu tilta nobrauktuves. Tilta būvniecības izmaksas paredzētas aptuveni 20 miljonu latu apjomā.

Minētajā vietā ūdens dziļums Daugavā ir no pieciem līdz septiņiem metriem un zem tā ir dolomīta slānis, kas ir piemērots tilta būvniecībai. Tilta būvniecību varētu pabeigt 2003.gada beigās.

Pašlaik Rīgas abas daļas pār Daugavu savieno trīs tilti - Salu, Akmens un Vanšu, uz kuriem bieži veidojas sastrēgumi, tādēļ tiek runāts par jaunu Daugavas šķērsojuma vietu būvniecību, lai atrisinātu satiksmes problēmas. Iecerēts būvēt arī Ziemeļu tuneli, kas atradīsies starp Vanšu tiltu un Rīgas ostu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!