Foto: LETA
Latvijas Centrālais depozitārijs trešdien plkst. 12.00 "Radisson Blu Rīdzene" konferenču zālē "Bastejs", Rīgā, Reimersa ielā 1 prezentēs jaunu informācijas sistēmu, kas ļaus iedzīvotājiem operatīvi un ērti saņemt datus par saviem pensiju 2.līmeņa uzkrājumiem.

Jaunā sistēma iedzīvotājiem būs pieejama ar internetbanku starpniecību. Tā ļaus pensiju sistēmas 2. līmeņa dalībniekiem reālajā laikā uzzināt, kādi ir viņu uzkrājumi, turklāt saņemt šo informāciju ērtā, ātrā un mūsdienīgā veidā.

Latvijas Centrālā depozitārija valdes priekšsēdētājs Aivars Slokenbergs norāda, ka līdz šim iedzīvotājiem bijušas visai ierobežotas iespējas uzzināt, cik naudas viņi nopelnījuši, vai uzkrājumi, viņuprāt, ir pietiekami, kā arī argumentēti lemt, vai cits pensiju ieguldījumu plāns vai fondu pārvaldītājs nebūtu viņiem piemērotāks un nedotu lielāku ieguvumu.

"Mēs esam raduši drošu, mūsdienīgu un saprotamu veidu, kā šo informāciju darīt pieejamu iedzīvotājiem. Patlaban diskusija, vai darba tirgū aktīvajiem iedzīvotājiem nākotnē būs pietiekamas pensijas, ir atkal aktualizējusies, un, domāju, šis ir piemērots brīdis, lai sniegtu cilvēkiem iespēju pašiem aktīvāk piedalīties savu vecumdienu plānošanā," pauž Slokenbergs.

Jauno sistēmu pirmā saviem klientiem sāks piedāvāt "NORVIK banka".

Latvijas Centrālais depozitārijs jau gandrīz desmit gadus pēc Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras pasūtījuma uztur Latvijas pensiju sistēmas 2. līmeņa dalībnieku individuālo kontu reģistru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!