Foto: F64
Trešdien Irbenē prezentēs Latvijas pirmo satelītu "Venta-1", demonstrēts satelīta inženiermodeli, stāstīs par satelīta pielietojuma iespējām un signālu raidīšanas principiem, kā arī diskutēts par aktualitātēm "Venta-1" būvniecībā, informēja pasākuma rīkotāji.

Latvijas pirmais pavadonis "Venta-1" top kā izglītības projekts, ko īsteno Ventspils Augsto tehnoloģiju parks, Ventspils Augstskola un Brēmenes Tehniskā universitāte, sadarbojoties ar Latvijas Universitātes un Rīgas Tehniskās universitātes speciālistiem.

Pasākumu atklās pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas, Ventspils pilsētas domes un Latvijas Zinātņu akadēmijas. Demonstrācijas pasākumā uzstāsies "Venta-1" satelīta izstrādes vadītājs Indulis Kalniņš, Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra vadošais pētnieks Juris Žagars un Ventspils Augsto tehnoloģiju parka Valdes padomniece Dana Reizniece-Ozola.

Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūta "Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs" direktors Valdis Avotiņš sniegs ieskatu arī par Informācijas, komunikācijas un signālapstrādes tehnoloģiju Valsts nozīmes pētījumu centra izveidi.

"Venta-1" prezentācijas pasākumā būs iespēja iegūt plašāku informāciju par satelīta darbību, kā, piemēram, automātiskās identifikācijas sistēmas (AIS) uztvērējiem, kas saņems kuģu raidītos radiosignālus un noteiks kuģu identitāti, atrašanās vietu, kustības virzienu un ātrumu, kā arī par satelītam pievienoto digitālo kameru pielietojumu, kas iegūs Zemes virsmas attēlus no kosmosa, kā arī globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS) uztvērējiem, kas noteiks precīzu pavadoņa atrašanos vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!