Foto: F64
Valsts prezidenta Andra Bērziņa lēmumu šogad neteikt tradicionālo runu Ziemassvētkos un Vecgada naktī, bet uzrunāt tautu 1.janvarī dienas vidū neatbalsta 41% iedzīvotāju, bet tikpat daudz cilvēku to atbalsta, liecina pētījumu aģentūras "TNS Latvia" sadarbībā ar LNT raidījumu "900 sekundes" veiktais pētījums.

Pētījums liecina, ka 13% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju noteikti atbalsta šo prezidenta lēmumu, savukārt 28% iedzīvotāju drīzāk atbalsta prezidenta uzrunas pārcelšanu uz 1.janvāri.

Valsts prezidenta uzrunas pārcelšanu uz 1.janvāri noteikti neatbalsta 20% respondentu, bet drīzāk neatbalsta 21%.

18% aptaujāto nav konkrēta viedokļa par Valsts prezidenta Jaungada runas pārcelšanu.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš atteicies no tradicionālās uzrunas Vecgada vakarā, jo uzskata, ka gada sākuma uzrunai daudz atbilstošāks ir 1.janvāris, bet Vecgada vakars nav piemērots analīzei un prognožu izteikšanai.

Prezidents Jaungada televīzijas uzrunu turpmāk teiks 1.janvārī, mainot iepriekšējo tradīciju uzrunāt Latviju īsi pirms gadu mijas. Tā paredzēta 1.janvārī pulksten 14:45 LTV1, uzreiz pēc Jaungada koncerta Vīnē, ko 2012.gadā diriģēs Mariss Jansons.

Valsts prezidents uzskata, ka gada sākuma uzrunai daudz atbilstošāks ir 1.janvāris, kas kalendārā tiek apzīmēta kā Jaungada diena. Vienlaikus šāds runas raidīšanas laiks dod iespēju to noklausīties tieši tai publikas daļai, kura to vēlas dzirdēt, analizēt un izmantot publikācijās vai ziņu raidījumos.

Vienlaikus Valsts prezidents Bērziņš ir nolēmis atteikties no televīzijas apsveikumu teikšanas Ziemassvētkos, nosūtot tos visiem masu saziņas līdzekļiem rakstveidā. Neatkarīgi no tā, vai Ziemassvētki tiek svinēti kristīgās vai tautiskās tradīcijās, tie, pirmkārt, ir ģimenes svētki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!