Prezidenta Jūrmalas rezidences teritorijas labiekārtošanu un galvenās ēkas fasādes renovāciju varētu veikt SIA "Skonto būve" par 480 732 latiem bez pievienotās vērtības nodokļa jeb par 567 263 latiem ar šo nodokli, tādējādi rezidences remontdarbu kopējās izmaksas jau sāk tuvoties 2 miljoniem latu.
Kā informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Laukšteina, konkursā par Jūrmalas rezidences teritorijas labiekārtošanu un galvenās ēkas fasādes renovāciju šodien iepirkuma komisijas sēde VNĪ izskatīja abus piedāvājumus un par uzvarētāju izraudzījās SIA "Skonto būve".

SIA "Skonto būve" piedāvājums bijis lētākais. Pavisam konkursā bija pieteikušies divi pretendenti. Konkursa rezultāti gan vēl jāapstiprina Iepirkumu uzraudzības birojam.

VNĪ uzsver, ka "ir nepieciešams ņemt vērā, ka valsts pirmās personas rezidencei ir jābūt reprezentablai ne vien ēkas iekštelpās, bet arī ārpusē un apkārtējā teritorijā", kas arī liecinot par Latvijas tēlu kopumā.

Par to esot īpaši jādomā tagad, zinot faktu, ka Rīgas pils remonta laikā Valsts prezidents Valdis Zatlers divus gadus plāno strādāt Jūrmalas rezidencē.

Kā ziņots, jūlijā tika pabeigti remontdarbi Jūrmalas rezidences ēkas iekštelpās. Remontdarbu kopējās izmaksas bija 1 196 000 latu. Taču, lai remontdarbi rezidencē būtu pilnībā noslēgušies, jāiekārto tās teritorija un jārenovē fasāde, kā arī jāveic atbalstsienas renovācija.

Jūrmalas rezidences atbalstsienas renovācijas tehniskā projekta izstrāde izmaksās 28 970 latus bez pievienotās vērtības nodokļa jeb 34 184 latus ar pievienotās vērtības nodokli.

Pašlaik ir sākta līguma sagatavošana un slēgšana ar SIA "Jūras projekts" par rezidences atbalstsienas renovācijas tehniskā projekta izstrādi un autora uzraudzību. 24 570 lati uzņēmumam tiks maksāti par tehniskā projekta izstrādi, bet atlikusī summa, proti, 4400 lati, tiks maksāti par autora uzraudzību būvniecības laikā.

Projektēšanas darbus SIA "Jūras projekts" varēs sākt septembra sākumā. Atbalstsienas renovācijas tehniskā projekta izstrāde ilgs četrus mēnešus.

Pēc atbalstsienas renovācijas tehniskā projekta izstrādes tiks izsludināts jauns iepirkums darba izpildītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!