Foto: LETA

Valsts prezidenta kanceleja pagaidām atteiksies no plāna nākamgad iegādāties jaunu flīģeli, ziņo Latvijas Televīzija.

Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis LTV stāstīja, ka flīģeļa pirkšana bija viņa iniciatīva — vairāki mūziķi kancelejai esot norādījuši, ka aptuveni 100 gadus vecais brūnais flīģelis Svētku zālē ir sliktā kvalitātē. Tāpēc nolemts pasūtīt jaunu, kas zālē ļautu rīkot vairāk koncertu. Tomēr tagad kanceleja lēmusi iegādi atlikt un, visticamāk, lūgs Saeimai flīģeli no budžeta svītrot.

Jau ziņots, ka prezidenta kanceleja nākamgad plānoja iegādāties 183 921 eiro vērtu koncertflīģeli Rīgas pils Svētku zālei, kā arī par 155 050 eiro sarīkot vairākus pasākumus, lai atzīmētu Latvijas Republikas Satversmes pieņemšanas simtgadi.

Kā liecina 2022. gada valsts budžeta likumprojekta pielikums, kopumā Valsts prezidenta kancelejas prioritārajiem pasākumiem plāno tērēt 1,2 miljonus eiro, tostarp prezidenta kancelejai stiprināšanai iezīmēti 220 845 eiro. Nākamgad ar šo finansējumu paredzēts stiprināt kapacitāti, lai veicinātu personāla darba produktivitāti un darbinieku noturēšanu, nodrošinot konkurētspējīgu atalgojumu, tādā veidā gan piesaistot augstas kvalifikācijas un profesionālus speciālistus, kā arī mazinot risku augsta līmeņa speciālistu aiziešanai no kancelejas nekonkurētspējīgā un amata atbildībai neatbilstoša atalgojuma dēļ.

Kā ziņots, valdība otrdien atbalstīja likumprojektu Par valsts budžetu 2022. gadam, kurā nākamā gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi tiek plānoti 10,6 miljardu eiro apmērā, savukārt izdevumi – 12,4 miljardu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!