Pēc sarunas ar budžeta plānotājiem Finanšu ministrijā Valsts prezidenta kancelejas pārstāvji ir gatavi samazināt savu budžeta pieprasījumu par vismaz 200 000 latu, intervijā laikrakstam "Latvijas avīze" stāstīja kancelejas vadītājs Eduards Stiprais.
Viena no pozīcijām, kurai paredzētie izdevumi var tikt samazināti ir kancelejas autoparka nomaiņa. Lai gan lielākā daļa prezidenta kancelejas rīcībā esošo automašīnu ir pirktas vēl Gunta Ulmaņa prezidentūras laikā un to noskrējiens pārsniedz 400 000 kilometrus, parka atjaunināšana tiks veikta pakāpeniski, 2008. gadā šim nolūkam atvēlot 115 tūkstošus latu, raksta "Latvijas avīze".

Nesen Valsts prezidenta kanceleja lūdza palielināt tās 2008. gada budžetu no 2,9 miljoniem latu līdz 4,1 miljonam. Vaicāts vai tas nav pretrunā ar ministru prezidenta izsludināto taupības režīmu, Stiprais laikrakstam atbildēja, ka tobrīd par taupīšanu valdībā vēl necik nopietni runāts netika, raksta "Latvijas Avīze".

Šī gada budžetā Valsts prezidenta kancelejai papildus piešķirti 500 000 latu. Tas skaidrojams ar to, ka iestādes budžets šogad tika tērēts ar tādu aprēķunu, lai pēc kancelejas vadības nomaiņas darbiniekiem līdz gada beigām varētu izmaksāt tikai un vienīgi pamatalgu. Tādējādi kritās to darbinieku ienākumu līmenis, kuri turpināja darbu kancelejā, savukārt tie, kuri no darba šajā iestādē aizgāja, saņēma kompensācijas piecu mēnešu vidējā atalgojuma apmērā, laikrakstam pauda Valsts prezidenta kancelejas vadītājs.

Puse no papildus piešķirtās summas tiks tērēta darbinieku algām. Pirmām kārtām algu pielikumu saņems kancelejas saimnieciskie un tehniskie darbinieki, kuru atalgojums ir viszemākais, "Latvijas avīzei" stāsta Stiprais.

Atlikusī summas daļa tiks izmantota datorsistēmas modernizēšanai, tās drošības paaugstināšanai. Līdz šim, norāda Stiprais, šiem jautājumiem kancelejā tika pievērsts pārsteidzoši maz vērības. Neliela summa tiks atvēlēta mēbeļu iegādei, kā arī dažādu pakalpojumu rēķinu apmaksai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!